miercuri, 9 noiembrie 2011

Ce e cu generatia noua?

Eu vad tinerii din ziua de azi impartiti in cateva categorii: sint cei cu personalitate, cei fara directie, si cei frustrati.
De ce ii impart asa si daca le port pica pentru ca nu mai sint ca noi o sa explic in continuare.
As spune ce regret la aceasta schimbare: lipsa de respect fata de cei mai in varsta si lipsa autocontrolului sau a capacitatii de decizie.
De ce cei cu personalitate, cei fara directie si cei frustrati?
Sint tineri care chiar stiu ce vor, cei care stiu ce e bine pentru ei si, chiar daca nu abordeaza intotdeauna calea cea dreapta au capacitatea de a se redresa. Ei detin controlul asupra alegerilor facute, ei sint cei pe care parintii nu i-au incorsetat ci le-au dat libertatea de a alege pentru a capata incredere in ei.
Mai sint tinerii pentru care zilele trec pentru ca asa e calendarul conceput, fara a pricepe sensul lucrurilor care li se intampla. Acestia sunt cei care maine vor regreta adolescenta lor si faptul ca au ales alegerile altora pentru ca nu le pasa  de ceea ce isi doresc.
Cei din urma pentru mine sint cei care s-au nascut la locul nepotrivit la momentul nepotrivit. Cei care nu au posibilitati si nu indraznesc sa viseze sau nu i-a invatat nimeni cum s-o faca. Pentru ei nu au avut timp nici parintii, poate pentru ca munceau prea mult, poate pentru ca beau prea mult, sau poate pentru ca le lipsea increderea in viitorul copiilor lor.
Acum, care sint cei buni si care cei rai. Nu am zis cum e bine sa fii si cum nu. Am zis bun sau rau.
Asta pentru ca poti avea personalitate si totusi sa alegi sa fii rau, sa faci rau, sa faci pe superficialul sau pe teribilul din proprie initiativa. La fel poti sa fii frustrat de situatia in care te afli, dar sa iti doresti sa fii bun adica  sa te imbunatatesti, sa lucrezi la viitorul tau.
Ideea mea ar fi ca acesti tineri au nevoie de o ghidare, de un sprijin, de experienta de viata a unui om matur care sa fie sincer cu ei si cu el insusi.
Ar trebui cautati oameni care sint demni de a servi drept exemple pentru tanara generatie. Altfel ei isi vor lua exemple gresite, de conjunctura.
Oamenii mari de acum sint responsabili de evolutia acestei noi generatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu